10 Kasım 2010 Çarşamba

TAS KEBABI ( Sevmeyen Var mı? )

Süpriz yapmak yada güzel bir akşam yemeği hazırlamak mı istiyorsunuz? İşe menüye karar vererek başlayın.Önce masa hazırlığı sonra ise kendi özel hazırlığınız ile harika bir akşam geçirebilirsiniz.. Ana yemeğinizin tarifi bizden hazrılıklar sizden ;)

(Menüye İlave tarifler istiyorsanız bana yazın..:) )



MALZEMELER
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.


Yanına da patates püresi ile harika bir sunum yapabilirsiniz..

Afiyet olsun...