18 Aralık 2010 Cumartesi

"Çıssırrr ..Çıssıırrr" ..Fajitaaa...!

Bir yemekte sizi lezzetin doruklarına taşıyacak olan ilk 3 şey .!. Sesi.. Kokusu.. Görüntüsü... Hemen ardından lezzeti tabiki ama insan, önce bir gözü gönlü doysun istiyor değil mi .?. Fajita da, tam da bu noktada devreye giriyor... Tüm ihtişamı ile Meksika yemeği Fajita !!!

  Malzemeler

150 gr Tavuk Goğsu veya Bonfile (4-5 cm uzunluğunda şerit kesilmiş)
1 diş Sarımsak (püre)
100 ml Ayçiçeği yağı
1 avuç Renkli biber ve kuru soğan karışımı (1/2 cm kalınlığında şeritler halinde)
1 yemek kaşığı Casa Fiesta Fajita Baharatı,
2 ad Casa Fiesta Unlu Tortula Ekmeği
1 yemek kaşığı Casa Fiesta Salsa Dip Sos
1 yemek kaşığı Guacamole
1 yemek kaşığı Ekşi Krema
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

Kullanacağınız eti mümkünse bir gece önceden veya pişirmeden birkaç saat önce, püre sarımsak tuz taze çekilmiş karabiber ve ayçiçeği yağı ile marine edin. Bu arada ekşi kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin. Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup, iyice ısındığından emin olun. Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Kontrol edin. Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız,biber ve soğanları ve fajita baharatını ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. (sebzelerin diri kalmasına özen gösterin). Tuzunu kontrol edin gerekirse tuz ilave edin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın. Bu arada tortilla ekmeklerini sıcak bir tavada veya ızgarada 5-10 saniye ısıtın. Fajitayı yanında, tortilla ekmeği, guacamole dip sos, salsa ve ekşi krema ile servis edin.

Not:
Fajita görsel olarak da çok zengin bir yemektir. Dökme demir bir fajita tabağını ocak üzerinde kızdırıp, pişirdiğiniz fajitalan bunun içerisine aldıktan sonra, tabağın iç kenarlarına su sıvıyağ ve sirkeden oluşan bir karışım dökerek duman elde edebilir, etrafında sosları ve üzerinde dumanıyla misafirlerinize görsel olarak çok keyifli bir yemek sunabilirsiniz.

Keyfli bir akşam dileğiyle... :)

TRAMiİSUu...:)

 Krema ve Kahvenin mükemmel uyumundan söz etmeden geçemediğim bir tatlı!.. ...Tramisu...  Birbiri ardına yaptığım bu tatlı tariflerinden de anlayabileceğiniz üzere, tatlı krizine girdiğiniz anlarda imdadınıza yetişecek favori tatlılarımı sizlerle paylaşıyorum.. 
Beğeninize sunuyorum... :)

 
Malzemeler
  • Saviardi(kedi dili) 1 paket
  • Labne 2 paket
  • Yumurta sarısı 2 adet
  • Toz şeker 1 çay bardağı
  • Nescafe 1 çorba kaşığı
  • Ameretto(acıbadem likörü) Yarım çay bardağı
  • Bailles(kremalı kahve likörü) Yarım çay bardağı
  • Kahlua(kahve likörü) Yarım çay bardağı
  • Sıcak su 2 su bardağı
YAPILIŞI
 
Yumurta sarısı,şeker ile kabartılır krema kıvamına getirilir.İçerisine labne eklenir ve karıtırılmaya devam edilir.(labne yerine Mascarpone kullanabilirsiniz,orjinali budur)Diğer tarafta likörler ve 2 su bardağıyla hazırlanmış kahve karıştırılır(adı geçen likörleri bulamazsanız herhangi birtanesiyle veya KANYAK ile de hazırlayabilirsiniz, tabi likör kullanmak istemeyen varsa aranızda süt ve nescafe yada süt ve türk kahvesinden oluşan karışımı da kullanabilir).Saviardiler(bisküvilerimiz)kahve ve likör karışımına batırılır ve bir borcamın en alt kısmına yerleştirilir.İlk sıra bittikten sonra hafif tatlı kremamız(hazırladığımız karışım)üzerine ince bir tabaka ile yayılır.Tekrar kalan bisküvilere bir kat daha çıkılır,kalan krema da üzerine döküldükten sonra buzdolabında 8 saat dinlendirilir.Ardından üzerine kakao serpilerek servis edilir.Bazı yerlerde PANDİSPANYA dan da yapılır,fakat hem orjinali budur hem de güzeli budur.

Afiyet olsunn..:)

17 Aralık 2010 Cuma

Sufffleee..!

Mmmm... Enfes tadıyla, dillere destan kokusuyla asla hayır diyemeyeceğim bir tatlı ! ...Suffflee... Şu soğuk günlerde içinizi ısıtacak, tadı damağınızda kalacak buna şüphem yok..:) 
 
Malzemeler
  • Bitter çikolata 85 gr(1 küçük paket)
  • Tereyağı 1/3 su bardağı (60 gr.)
  • İri yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış) 2 adet
  • Toz şeker 1.5 yemek kaşığı
  • Un 4 yemek kaşığı
  • Kabartma tozu 1 paket
  • Vanilya 1 çay kaşığı
  • Üzeri için Pudra şekeri
YAPILIŞI
 
Sufle kaplarını tereyağıyla iyice yağlayıp, içlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin. Kabı sallayarak toz şekeri sufle kabının tabanına ve yan yüzeylerine bulaştırın. Ters çevirerek fazlasını dökün.Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Yani: Bir sos tenceresine 2 parmak yüksekliğinde su koyun ve kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca üzerine cam bir kase oturtun. Kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin.İyice eriyen bu karışımı ılıması için bir köşede bekletin.Ayrı bir kaba koyduğunuz yumurta beyazlarını, orta hızda çalıştırdığınız mikserle çırpmaya başlayın. Bembeyaz olup, kabarıp, kıvamına ulaşıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın. Şimdi üzerine azar azar toz şekeri ekleyin ve bir yandan mikserle karıştırmaya devam edin. Yumurta akının kıvamı tuttuğunda karıştırma işlemini durdurun ve mikseri ortadan kaldırın.Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çırptığınız yumurta beyazının 1/3 ünü çikolatanın üzerine dökün.İyice karıştırın. Ardından, kalan çırpılmış yumurta akını ekleyin ama bu sefer nazikçe ve azıcık karıştırın ki yumurta akı sönmesin.Hazırladığınız bu malzemeyi sufle kaplarına paylaştırın ve önceden 200 derece (Turba fırınlarda 180 derece) ısınmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekerini de serpip, hemen servis yapın ..
 
Afiyet olsun..:)