5 Aralık 2010 Pazar

Yılbaşına Özel Sıcak Şarap...

Yılbaşı Akşamı içinizi ısıtacak misafirlerinize de sıcacık bir süpriz yapmaya ne dersiniz? 
Evinizin her köşesini öyle hoş bi koku kaplayacak ki .. Değil tadı, kokusu bile başınızı döndürecek..
Sıcak Şarap tarifim artık sizlerle... :)

                            

Malzemeler

1 şişe kırmızı sek şarap
1 çubuk kabuk tarçın, 3’e bölünmüş
1 çubuk vanilya
1 elmanın kabuğu
2 adet muskat, 4’e bölünmüş (muskat küçük hindistan cevizidir; tüm aktarlarda ve baharatçılarda bulunur.)
1 portakal
8 karanfil
Yarım limon kabuğu rendesi
7-8 tane esmer şeker
Yarım bardak su

Hazırlanışı

Şarap ve suyun içine şekerleri ekleyip bir tencerede kaynatın. Daha sonra soğumaya alın. Ardından portakalın üzerine karanfilleri saplayın ve diğer bütün malzemelerle birlikte tencereye koyun. Dilerseniz soğuk şaraba baharatları önceden ekleyip biraz beklettikten sonra ateşe verebilirsiniz. Böylece şarabın uyanmasını sağlamış olursunuz.Birlikte kayanatılan karışımı içilebilecek sıcaklığa gelene kadar bekletip kadehlerinizi hazırlayabilirsiniz..
Kepçe yardımıyla kadehlerinizi doldurabilirsiniz..


Sıcak şarabınız servise hazır... :)

Portakallı Kerevizzzz...

Zeytinyağlılar arasından değişik bir tat mı arıyordunuz ? Denemeye değer bir tarifi sizler için yazıyorum.. Kerevizden çoğu kişi pek hoşlanmaz ama bu kişilerin portakallı kerevizi tatmadığını düşünüyorum.
Denemeden karar vermeyin !




Malzemeler

2 adet iri keviz
1 adet
havuç
1 adet kuru sogan
1 çaybardagi zeytinyag
3 adet kesme seker
1-1,5 su bardagi portaka
lsuyu

YAPILIŞ TARİFİ

Fazla derin olmayan bir tencereye 1 çaybardağı zeytinyağınını dökün. Doğranmış soğanları zeytinyağ pembeleştirinceye kadar pişirin,sonra halka halka doğranmış havuçları soğanlarla pişirmeye devam edin. Daha sonra da limonlu su da bekleyen halka halka doğranmış kerevizleri ve ilave edin.
Üzerine şeker, tuz ve portakal suyu da eklenir ve 20 dakika kadar kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Dereotu ile süsleyerek de servis edebilirsiniz..
Afiyetle yiyin... :)