30 Aralık 2010 Perşembe

Yumurizzaaa..!!

Sevgili takipçilerim bugün sizlere pazar günü kahvaltı masanıza yeni bir omlet servis edebilmeniz için bir tarif veriyorum.. Harika bir kahvaltı için inanılmaz lezzetli bir omlet.. hadi buyrun.. Afiyet olsun..:):)


Malzemeler

4 yumurta
2 orta boy patates
6 tane sosis
Kekik
Tuz
Kırmızı toz biber
1 yemek kaşıgı tereyağ
Az sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı

Yumurtaları bir kapta kırıp çırparak karıştırın.Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Sonra sosisleri ister halka halka, ister onları da küp küp doğrayın.Ardından önceden ısıtılmış olan tavanıza sıvı yağ dökün ve yağı kızdıktan sonra patatesleri hafif etrafı kızarıncaya kadar kızartın. Eğer tavanız da fazla yağ varsa Patatesler kızardıktan sonra Yağı iyice süzün ve tereyağ ı ekleyip önce sosisleri ekleyin , sonra sırasıyla kırmızı toz biber,tuzilave edin sosislerde biraz çevrildikten sonra çırpılmış yumurtayı üzerine boca edin. Bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra üzerine bir kapak kapatın pişmesine yakın üzerine kekik ve kaşar ilavesi yaparak servis edebilirsiniz.

Yumurizza servise hazır... Afiyet olsun..:)

29 Aralık 2010 Çarşamba

Lazzanyaa...!!!

Harika bir italyan lezzeti denemeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise; sizin için hemen aşağıya tarifi  ekliyorum..Leziz tarif sizlerle... ;)


Malzemeler
  • Un 500 gr
  • Yumurta 4 adet
  • Kıyma 300 gr
  • Domates 4 adet
  • Soğan 2 adet
  • Kaşar 100 gr
  • Salça 1 çorba kaşığı
  • Kimyon 1 tatlı kaşığı
  • Yenibahar 1 tatlı kaşığı
  • Tarçın 1 tatlı kaşığı
  • Süt 2 su bardağı
  • Yağ 2 çorba kaşığı
Hazırlanışı

Un yumurta ve tuz yoğurulur ve yufkada kalın açılır ve parçalara kesilerek haşlanır(ya da hiç uğraşmayıp hazır lazanya da kullanabilirsiniz).Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır(bakınız soslar)Soğanlar küçük doğranır,tencerede rengi dönene kadar yağ ile kavrulur,ardından kıyma eklenir piştikten sonra salça ilave edilir son olarak ise rendelenmiş yada kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir.Piştikten sonra sarımsak ile diğer baharatlar karıştırılarak eklenir Kıyma sos ve beşamel sos karıştırlır.Haşlanmış lazanya bir kat borcamın altına döşenir üzerine karışımdan ilave edilir kaşar konarak kat tamamlanır böylece 4 kat yapılır.En üstüne yalnızca beşamel sos ve kaşar dökülerek 180 derece fırında pişirilerek servis edilir.

Mmmm.. Afiyet Olsun.. :)

27 Aralık 2010 Pazartesi

Pesto Soslu Makarna..!!

Yemek yapmakla uğraşmak  istemiyorsanız ama lezzetli bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Pesto Soslu  makarna tam da sizler için.. Afiyet Olsun..:)

              
Malzemeleri

  • 1 Paket Makarna

  • 15 Dal Taze Fesleğen

  • 1 Yarım Demet Maydanoz

  • 3 Kaşık Dolmalık Fıstık

  • 5 Diş Sarımsak

  • 1 Fincan Zeytinyağı

  • 1 Tutam Tuz

  • 1 Tutam Karabiber

  • 1 Yarım Su Bardağı Parmesan Peyniri


  • Hazırlanışı

    Pesto sosu yapmak için saplarından ayrılmış taze fesleğen yaprakları ve ayıklanmış maydonozu mutfak robotuna koyalım. Üzerine ayıklanmış sarımsakları ve dolmalık fıstığı ekleyelim. Robotu aralıklarla çalıştırıp malzemeleri püre haline getirelim. Kapağını açarak zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip robotu tekrar çalıştıralım. Son olarak peyniri de ilave edip malzemeler iyice karışıncaya kadar çekelim. Diğer taraftan büyük bir tencereye 18-20 su bardağı su koyup içine 4 çay kaşığı tuz atalım. Su kaynamaya başlayınca makarnayı tencereye aktaralım. Sık sık karıtırarak 10-12 dakika kadar haşlayalım. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırıp makarnayı süzelim. Robotta püre haline getirdiğimiz malzemeleri orta boy bir tavaya koyalım üzerine ayırdığımız makarna suyunu aktarıp orta ısılı ateşte karıştırarak kaynatalım. Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alalım. Süzülen makarnayı tekrar aynı tencereye aktaralım ve ocaktan aldığımız sosu makarnanın üzerine ilave edip karıştıralım. Makarnayı ılık olarak servise sunalım.

    Herkes Eline Bir Tabak Alsın... :)

    Kürdan Kebabı !!!

    Patlıcan ve etin birbiriyle uyumu artık kanıtlanmış bir gerçek .. İster yoğurtlu patlıcan üzerine et, ister patlıcan içi et, ister et içine patlıcan ... Her biri birbirinden ayrı lezzetli yemekler olarak karşımıza çıkıyor.. Şimdi ise patlıcana sarılmış köfteler şöleni sizlerle...

    Malzemeler

    Yarım kilo kıyma
    1 adet soğan
    1 su bardağı ekmek içi
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber
    3 adet patlıcan
    2-3 adet sivri biber
    2-3 adet domates

    Hazırlanışı

    Kıymayı bir kaba alın. İçine ekmek içini, tuzu ve karabiberi katın. Soğanı rendeleyin ve ekleyin. Yağı ekleyin.  Elinizle iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Teflon tavada veya grill ızgarada pişirin. Patlıcanları alacalı soyun ve uzununa doğru 2-3 cm kalınlığında kesin. Tuzlu suda bekletin, yıkayın ve kurulayın. Tavaya kızartmalık yağı koyun, kızınca patlıcanları koyarak her iki yüzlü kızartın. Çarliston biberleri dörde bölün ve yağa atarak kızartın. Patlıcan dilimlerini artı şeklinde üst üste koyun. Üzerine bir adet köfte koyun. Patlıcanları köftenin  üzerine bohça gibi kapatın. Üzerine biber ve onun üzerine de dilimlenmiş domates koyun ve ortasına kürdan batırın. Fırın tepsinse veya borcam tepsiye dizin. Salçalı su hazırlayın ve kebapların yarısına gelecek kadar koyun. Tepsiyi sıcak fırına sürün ve 15-20 dakika pişirin. Sıcakken servis tabağına alın ve yanında pilav veya garnitürle birlikte  servis yapın.

    Afiyet Olsun..:)