3 Ocak 2011 Pazartesi

Bu ara minik top şeklindeki tariflere takılmış durumdayım. Tıpkı yılbaşı akşamı da taktığımız gibi.. Masayı bolca minik toplu yiyeceklerle doldurmuş olduğumuzu düşünürseniz beni anlarsınız... Ama bu toplar vazgeçilmezlerimden.. İster kahvenin yanında servis edin, ister büyük bir servis tabağında, misafirleriniz için mükemmel bir tatlı olucaklar. Şimdiden afiyet olsun..:)


MALZEMELER
  • 1 paket kakaolu hazır pasta keki
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi (175gr.)
  • 3 paket 80 gr. sütlü çikolata (Tercihen bitter de olabilir.)
  • 1 paket krema ( 200 ml.)

Üzeri için:

Hindistan cevizi, türk kahvesi, toz fıstık, ince çekilmiş ceviz ya da fındıktan istediğinizi damak tadınıza göre kullanabilirsiniz.

İç Malzeme:
Fındık

TARİF

Keki ve bisküviyi iyice ufalayın.
Çikolatayı kaynayan ve sıcak su dolu bir kabın içine koyduğunuz daha küçük bir kapta benmari usulü eritin.
Üzeri için hazırlamış olduğunuz malzemeler hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın.
Elinizle küçük toplar yapıp yuvarlayın. Hindistan cevizli ve kahveli yapacaklarınızın içine birer tane fındık koyun.
İsteğinize göre çikolata toplarını, hindistan cevizi, fındık, fıstık tozu içinde yuvarlayıp küçük kağıt kalıpların içine koyun ve buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın. Türk kahveli yapacaksanız kahve içinde yuvarlamak yerine küçük bir süzgeçle üzerine elerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Kahve içinde yuvarlayınca çok fazla kahve çekiyor.
NOT
Bu şekilde  50 adet top çikolata çıkar.

Missket köffte...:)

Missket köfteler günün kurtarıcısı hem leziz hem aperatif  ... Tadına doyum olmuyor doğrusu.. Şimdi sizlere minik  misket köftelerin tarifini veriyorumm.. Afiyet olsun..:)


Malzemeler

300-400 gr. kıyma
1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
1 adet yumurta
1 diş sarımsak ( ezilmiş )
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon

Dometes sosu:

2-3 adet domates
1 diş sarımsak ( ezilmiş )
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve kıyılmış maydanoz

YapılışıKöfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun.Köfte harcı biraz cıvık olabilir.İyi bir köftenin püf noktası harcı döve döve kıvama getirmektir. Yani yoğurma kabında yada temiz tezgahta harcı vura vura kıvama getirin ( harcı iki elinize alın ve tezgaha yada kaba atın,çarpın.Harç kıvama gelene kadar bu işlemi tekrarlayın ).
Köfte harcınızdan minik parçalar koparıp, yuvarlayarak misket şekli verin ve çok az unladığınız servis tabağına dizin.Yuvarlama işlemi biraz oyalayıcı. 1 saat buzdolabında dinlendirin ve kızgın yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
Tencere yada tavaya 2 kaşık tereyağı alıp, eritin. Kabukları soyulmuş ve minik doğranmış yada rendelenmiş domatesleri ilave edip, soteleyin. Ezilmiş sarımsağı, tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip, şöyle bir çevirin. Misket köfteleri bu sosa atın ve domatesler hafif suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yumuşacık ve leziz köfteleriniz servise hazır.
Nefis misket köftelerinizi sıcak sıcak servis edin. İsterseniz güzel bir sunum yapıp, sofradakilerin iştahını dahada kabartabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN.

Paçanga Böreğiii...

Mmmm... Son zamanların en popüler böreği olan paçanga benim de favorilerim arasında. Bu tarif hem kolay hem de lezzetli.. Kısacası .. Yeme de yanında yat..:) 



Malzemeler

3 adet yufka
100 gr pastırma
100 gr kaşar peyniri
2 adet sivribiber
2 adet ortaboy domates
sıvıyağ

Hazırlanışı


Pastırmayı, domatesi, biberi küçük küçük doğradım,kaşar peynirini rendeledim. Her bir yufkayı 8 eşit parçaya böldüm. En alt kısmına iç harçtan koydum iki parmak eninde sigara böreği gibi sardım. Kızgın yağda kızarttım.. AFİYET OLSUN..
NOT: Börekleri kızarttıktan sonra fazla yağını çekmesi için kağıt havluda bekletirseniz daha hafif olur. Bu börekte kaşar peyniri olduğu için biraz fazla yağlı oluyor.