17 Aralık 2010 Cuma

Sufffleee..!

Mmmm... Enfes tadıyla, dillere destan kokusuyla asla hayır diyemeyeceğim bir tatlı ! ...Suffflee... Şu soğuk günlerde içinizi ısıtacak, tadı damağınızda kalacak buna şüphem yok..:) 
 
Malzemeler
  • Bitter çikolata 85 gr(1 küçük paket)
  • Tereyağı 1/3 su bardağı (60 gr.)
  • İri yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış) 2 adet
  • Toz şeker 1.5 yemek kaşığı
  • Un 4 yemek kaşığı
  • Kabartma tozu 1 paket
  • Vanilya 1 çay kaşığı
  • Üzeri için Pudra şekeri
YAPILIŞI
 
Sufle kaplarını tereyağıyla iyice yağlayıp, içlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin. Kabı sallayarak toz şekeri sufle kabının tabanına ve yan yüzeylerine bulaştırın. Ters çevirerek fazlasını dökün.Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Yani: Bir sos tenceresine 2 parmak yüksekliğinde su koyun ve kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca üzerine cam bir kase oturtun. Kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin.İyice eriyen bu karışımı ılıması için bir köşede bekletin.Ayrı bir kaba koyduğunuz yumurta beyazlarını, orta hızda çalıştırdığınız mikserle çırpmaya başlayın. Bembeyaz olup, kabarıp, kıvamına ulaşıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın. Şimdi üzerine azar azar toz şekeri ekleyin ve bir yandan mikserle karıştırmaya devam edin. Yumurta akının kıvamı tuttuğunda karıştırma işlemini durdurun ve mikseri ortadan kaldırın.Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çırptığınız yumurta beyazının 1/3 ünü çikolatanın üzerine dökün.İyice karıştırın. Ardından, kalan çırpılmış yumurta akını ekleyin ama bu sefer nazikçe ve azıcık karıştırın ki yumurta akı sönmesin.Hazırladığınız bu malzemeyi sufle kaplarına paylaştırın ve önceden 200 derece (Turba fırınlarda 180 derece) ısınmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekerini de serpip, hemen servis yapın ..
 
Afiyet olsun..:)

1 yorum:

  1. Yaptığım tarife dayanamayıp pişirmeye üşenen ben, biraz önce Moda'da "Suffle Cafe"de kendime ödül verdim... :)

    YanıtlaSil