3 Ocak 2011 Pazartesi

Bu ara minik top şeklindeki tariflere takılmış durumdayım. Tıpkı yılbaşı akşamı da taktığımız gibi.. Masayı bolca minik toplu yiyeceklerle doldurmuş olduğumuzu düşünürseniz beni anlarsınız... Ama bu toplar vazgeçilmezlerimden.. İster kahvenin yanında servis edin, ister büyük bir servis tabağında, misafirleriniz için mükemmel bir tatlı olucaklar. Şimdiden afiyet olsun..:)


MALZEMELER
  • 1 paket kakaolu hazır pasta keki
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi (175gr.)
  • 3 paket 80 gr. sütlü çikolata (Tercihen bitter de olabilir.)
  • 1 paket krema ( 200 ml.)

Üzeri için:

Hindistan cevizi, türk kahvesi, toz fıstık, ince çekilmiş ceviz ya da fındıktan istediğinizi damak tadınıza göre kullanabilirsiniz.

İç Malzeme:
Fındık

TARİF

Keki ve bisküviyi iyice ufalayın.
Çikolatayı kaynayan ve sıcak su dolu bir kabın içine koyduğunuz daha küçük bir kapta benmari usulü eritin.
Üzeri için hazırlamış olduğunuz malzemeler hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın.
Elinizle küçük toplar yapıp yuvarlayın. Hindistan cevizli ve kahveli yapacaklarınızın içine birer tane fındık koyun.
İsteğinize göre çikolata toplarını, hindistan cevizi, fındık, fıstık tozu içinde yuvarlayıp küçük kağıt kalıpların içine koyun ve buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın. Türk kahveli yapacaksanız kahve içinde yuvarlamak yerine küçük bir süzgeçle üzerine elerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Kahve içinde yuvarlayınca çok fazla kahve çekiyor.
NOT
Bu şekilde  50 adet top çikolata çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder