3 Ocak 2011 Pazartesi

Missket köffte...:)

Missket köfteler günün kurtarıcısı hem leziz hem aperatif  ... Tadına doyum olmuyor doğrusu.. Şimdi sizlere minik  misket köftelerin tarifini veriyorumm.. Afiyet olsun..:)


Malzemeler

300-400 gr. kıyma
1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
1 adet yumurta
1 diş sarımsak ( ezilmiş )
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon

Dometes sosu:

2-3 adet domates
1 diş sarımsak ( ezilmiş )
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve kıyılmış maydanoz

YapılışıKöfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun.Köfte harcı biraz cıvık olabilir.İyi bir köftenin püf noktası harcı döve döve kıvama getirmektir. Yani yoğurma kabında yada temiz tezgahta harcı vura vura kıvama getirin ( harcı iki elinize alın ve tezgaha yada kaba atın,çarpın.Harç kıvama gelene kadar bu işlemi tekrarlayın ).
Köfte harcınızdan minik parçalar koparıp, yuvarlayarak misket şekli verin ve çok az unladığınız servis tabağına dizin.Yuvarlama işlemi biraz oyalayıcı. 1 saat buzdolabında dinlendirin ve kızgın yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
Tencere yada tavaya 2 kaşık tereyağı alıp, eritin. Kabukları soyulmuş ve minik doğranmış yada rendelenmiş domatesleri ilave edip, soteleyin. Ezilmiş sarımsağı, tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip, şöyle bir çevirin. Misket köfteleri bu sosa atın ve domatesler hafif suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yumuşacık ve leziz köfteleriniz servise hazır.
Nefis misket köftelerinizi sıcak sıcak servis edin. İsterseniz güzel bir sunum yapıp, sofradakilerin iştahını dahada kabartabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder