27 Aralık 2010 Pazartesi

Kürdan Kebabı !!!

Patlıcan ve etin birbiriyle uyumu artık kanıtlanmış bir gerçek .. İster yoğurtlu patlıcan üzerine et, ister patlıcan içi et, ister et içine patlıcan ... Her biri birbirinden ayrı lezzetli yemekler olarak karşımıza çıkıyor.. Şimdi ise patlıcana sarılmış köfteler şöleni sizlerle...

Malzemeler

Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ekmek içi
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 adet patlıcan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet domates

Hazırlanışı

Kıymayı bir kaba alın. İçine ekmek içini, tuzu ve karabiberi katın. Soğanı rendeleyin ve ekleyin. Yağı ekleyin.  Elinizle iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Teflon tavada veya grill ızgarada pişirin. Patlıcanları alacalı soyun ve uzununa doğru 2-3 cm kalınlığında kesin. Tuzlu suda bekletin, yıkayın ve kurulayın. Tavaya kızartmalık yağı koyun, kızınca patlıcanları koyarak her iki yüzlü kızartın. Çarliston biberleri dörde bölün ve yağa atarak kızartın. Patlıcan dilimlerini artı şeklinde üst üste koyun. Üzerine bir adet köfte koyun. Patlıcanları köftenin  üzerine bohça gibi kapatın. Üzerine biber ve onun üzerine de dilimlenmiş domates koyun ve ortasına kürdan batırın. Fırın tepsinse veya borcam tepsiye dizin. Salçalı su hazırlayın ve kebapların yarısına gelecek kadar koyun. Tepsiyi sıcak fırına sürün ve 15-20 dakika pişirin. Sıcakken servis tabağına alın ve yanında pilav veya garnitürle birlikte  servis yapın.

Afiyet Olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder