29 Aralık 2010 Çarşamba

Lazzanyaa...!!!

Harika bir italyan lezzeti denemeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise; sizin için hemen aşağıya tarifi  ekliyorum..Leziz tarif sizlerle... ;)


Malzemeler
  • Un 500 gr
  • Yumurta 4 adet
  • Kıyma 300 gr
  • Domates 4 adet
  • Soğan 2 adet
  • Kaşar 100 gr
  • Salça 1 çorba kaşığı
  • Kimyon 1 tatlı kaşığı
  • Yenibahar 1 tatlı kaşığı
  • Tarçın 1 tatlı kaşığı
  • Süt 2 su bardağı
  • Yağ 2 çorba kaşığı
Hazırlanışı

Un yumurta ve tuz yoğurulur ve yufkada kalın açılır ve parçalara kesilerek haşlanır(ya da hiç uğraşmayıp hazır lazanya da kullanabilirsiniz).Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır(bakınız soslar)Soğanlar küçük doğranır,tencerede rengi dönene kadar yağ ile kavrulur,ardından kıyma eklenir piştikten sonra salça ilave edilir son olarak ise rendelenmiş yada kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir.Piştikten sonra sarımsak ile diğer baharatlar karıştırılarak eklenir Kıyma sos ve beşamel sos karıştırlır.Haşlanmış lazanya bir kat borcamın altına döşenir üzerine karışımdan ilave edilir kaşar konarak kat tamamlanır böylece 4 kat yapılır.En üstüne yalnızca beşamel sos ve kaşar dökülerek 180 derece fırında pişirilerek servis edilir.

Mmmm.. Afiyet Olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder