Malzemeleri
Hazırlanışı
Pesto sosu yapmak için saplarından ayrılmış taze fesleğen yaprakları ve ayıklanmış maydonozu mutfak robotuna koyalım. Üzerine ayıklanmış sarımsakları ve dolmalık fıstığı ekleyelim. Robotu aralıklarla çalıştırıp malzemeleri püre haline getirelim. Kapağını açarak zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip robotu tekrar çalıştıralım. Son olarak peyniri de ilave edip malzemeler iyice karışıncaya kadar çekelim. Diğer taraftan büyük bir tencereye 18-20 su bardağı su koyup içine 4 çay kaşığı tuz atalım. Su kaynamaya başlayınca makarnayı tencereye aktaralım. Sık sık karıtırarak 10-12 dakika kadar haşlayalım. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırıp makarnayı süzelim. Robotta püre haline getirdiğimiz malzemeleri orta boy bir tavaya koyalım üzerine ayırdığımız makarna suyunu aktarıp orta ısılı ateşte karıştırarak kaynatalım. Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alalım. Süzülen makarnayı tekrar aynı tencereye aktaralım ve ocaktan aldığımız sosu makarnanın üzerine ilave edip karıştıralım. Makarnayı ılık olarak servise sunalım.
Herkes Eline Bir Tabak Alsın... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder